Evaluarea riscului pentru sănătatea populației la incorporarea pesticidelor prin consumarea legumelor
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
767 22
Ultima descărcare din IBN:
2020-12-08 12:22
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
614.2 (899)
Organizarea publică şi profesională a sănătăţii (873)
SM ISO690:2012
SÎRCU, Raisa, PÎNZARU, Iurie, ZAVTONI, Mariana, SCURTU, Raisa, COVRIC, Ala. Evaluarea riscului pentru sănătatea populației la incorporarea pesticidelor prin consumarea legumelor. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2015, nr. 3(60), pp. 46-48. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 3(60) / 2015 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Evaluarea riscului pentru sănătatea populației la incorporarea pesticidelor prin consumarea legumelor

Pesticide daily intake risk assessment of population by consuming some vegetables

Оценка риска здоровью населения при поступлении остаточных количеств пестицидов с овощами

CZU: 614.2

Pag. 46-48

Sîrcu Raisa, Pînzaru Iurie, Zavtoni Mariana, Scurtu Raisa, Covric Ala
 
Centrul Naţional de Sanătate Publică
 
 
Disponibil în IBN: 7 decembrie 2017


Rezumat

This paper presents the results of the pesticides daily intake risk assessment of human health by consuming vegetables. It has been established that daily intake of investigated pesticide residues varying in the range of 0.00005 mg/kg body weight per day to 0.0046 mg/kg body weight per day. The hazard index ranging from 0.001 to 0.3, and is in the acceptable zone risk.

Проведен расчет риска и суточного поступления остаточных количеств пестицидов при потреблении населением овощей. Установлено, что суточное поступление остаточных количеств пестицидов с овощами находится в пределах от 0,00005 мг/кг массы тела до 0,0046 мг/кг массы тела. Значения индекса опасности варьируют от 0,001 до 0,3 и находятся в зоне приемлемого риска.

Cuvinte-cheie
pesticide residues, vegetables, public health,

daily intake, hazard index