Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
767 22 |
Ultima descărcare din IBN: 2020-12-08 12:22 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
614.2 (899) |
Organizarea publică şi profesională a sănătăţii (873) |
SM ISO690:2012 SÎRCU, Raisa, PÎNZARU, Iurie, ZAVTONI, Mariana, SCURTU, Raisa, COVRIC, Ala. Evaluarea riscului pentru sănătatea populației la incorporarea pesticidelor prin consumarea legumelor. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2015, nr. 3(60), pp. 46-48. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 3(60) / 2015 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 614.2 | ||||||
Pag. 46-48 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
This paper presents the results of the pesticides daily intake risk assessment of human health by consuming vegetables. It has been established that daily intake of investigated pesticide residues varying in the range of 0.00005 mg/kg body weight per day to 0.0046 mg/kg body weight per day. The hazard index ranging from 0.001 to 0.3, and is in the acceptable zone risk. |
||||||
Cuvinte-cheie pesticide residues, vegetables, public health, daily intake, hazard index |
||||||
|