Modelulul matematic al procesului de uscare combinat a fructelor de vişine cu utilizarea microundelor in regim de oscilaţie
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
956 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-05 21:27
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8.047:621.3.029.63:519.8:634.233 (1)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
Electrotehnică (1155)
Cercetări operaționale (OR) teorii şi metode matematice (169)
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207)
SM ISO690:2012
LUPAŞCO, Andrei, DICUSAR, Galina, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, BOIŞTEAN, Olga. Modelulul matematic al procesului de uscare combinat a fructelor de vişine cu utilizarea microundelor in regim de oscilaţie. In: Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente, 2009, nr. 1, pp. 65-68. ISSN 1857-0437.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente
Numărul 1 / 2009 / ISSN 1857-0437

Modelulul matematic al procesului de uscare combinat a fructelor de vişine cu utilizarea microundelor in regim de oscilaţie
CZU: 664.8.047:621.3.029.63:519.8:634.233

Pag. 65-68

Lupaşco Andrei, Dicusar Galina, Ghendov-Moşanu Aliona, Boiştean Olga
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2014


Rezumat

În lucrare se prezintă modelul matematic parametric liniar al procesului de uscare ai vişinelor din soiul Şpanca prin metoda combinată: convecţie şi curenţii de frecvenţă supraînaltă in regimul de oscilaţie. Pentru elaborarea modelului matematic parametric liniar al procesului de uscare combinat au fost folosite expresiile din toolboxul ”Identificarea sistemelor” ale programului Mathlab. Modelul matematic a fost stabilit de dependenţa duratei de uscare, în funcţie de temperatură, de nivelul de utilizare a puterii a magnetronului şi de regimul de oscilaţie.

This work represents the linear parametric mathematical model of the cherries drying process from the “Şpanka” sort, using the combined methods: convection and high–frequency currents in oscilatory mode of operation. To elaborate the linear parametric mathematical model of the combined drying process were used expressions from the toolbox. “Systems identification” of the Mathlab program. The mathematical model was established according to drying period, temperature, level of magnetron power usage and oscilatory mode of operation