Perfecționarea indicatorilor de performanță financiară și comercială ai instituției bancare prin ajustarea capacității funcției de audit intern și a sistemelor de control intern
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1083 23
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-12 12:34
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
336.71.078.3(478) (14)
Monedă. Sistem monetar. Bănci. Bursa de mărfuri (772)
SM ISO690:2012
KLIPPERT, Elizaveta. Perfecționarea indicatorilor de performanță financiară și comercială ai instituției bancare prin ajustarea capacității funcției de audit intern și a sistemelor de control intern. In: Economica, 2014, nr. 1(87), pp. 82-88. ISSN 1810-9136.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economica
Numărul 1(87) / 2014 / ISSN 1810-9136

Perfecționarea indicatorilor de performanță financiară și comercială ai instituției bancare prin ajustarea capacității funcției de audit intern și a sistemelor de control intern
CZU: 336.71.078.3(478)
JEL: G21, G28, M420, O16.

Pag. 82-88

Klippert Elizaveta
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 30 aprilie 2014


Rezumat

Rolul de intermediere a instituțiilor bancare reprezintă un obiectiv strategic atât pentru băncile propriu-zise, cât și pentru cele din anturajul acestora. Astfel, performanța băncilor este evaluată în baza multor indicatori, care demonstrează capacitatea managementului băncii de a desfășura eficient și calitativ activitatea financiară și comercială a instituției pentru a maximiza profiturile și dezvolta banca în viitor. Auditul intern și sistemele de control intern, la rândul lor, constituie acele resurse interne existente și disponibile pentru instituția bancară, care pot fi utilizate în mod direct în procesul de sporire a activității instituției și pentru a perfecționa indicatorii de performanță existenți și cei planificați de către conducere și proprietarii băncii.

The intermediation role of the banking institutions represent a strategic objective as for banks themselves, as for those outside the banks. Thus, the banking performance is evaluated based on a set of indicators, which illustrate the banking management capacity to operate efficiently and qualitatively the financial and commercial activities of the institution in order to maximize the profits and to develop the bank in the future. The international audit and the systems of internal control, in their turn, could be used directly in the process of enhancement the institution’s activity and in order to improve the performance indicators that exist and are planned by the management and the owners of the bank.

Cuvinte-cheie
activitate bancară, indicatori de performanţă, audit intern,

sisteme de control intern.