Principiile de organizare şi funcţionare a procuraturii în Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
980 27
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-29 12:41
SM ISO690:2012
TRIBOI, Tatiana. Principiile de organizare şi funcţionare a procuraturii în Republica Moldova. In: Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice, 2012, nr. XII(2), pp. 157-161. ISSN 1857-0976.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Anale ştiinţifice ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM: ştiinţe juridice
Numărul XII(2) / 2012 / ISSN 1857-0976

Principiile de organizare şi funcţionare a procuraturii în Republica Moldova

Pag. 157-161

Triboi Tatiana
 
Academia „Ştefan cel Mare“ a MAI al Republicii Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 8 decembrie 2013


Rezumat

Procuratura este un organ de drept, care apără interesele generale ale societăţii, ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, conduce şi exercită urmărirea penală, reprezintă învinuirea în instanţele de judecată, în condiţiile legii. Această activitate are la bază o serie de reguli fundamentale (principii), reflectate în legislaţie. Importanţa studierii principiilor organizării şi funcţionării procuraturii este determinată de poziţia ei în sistemul organelor de drept.

La procurature est un organe du droit qui défend les intérêts généraux de la société, la primauté du droit, des droits et libertés des citoyens, conduit et réalise la poursuite judiciaire, réalise des accusations devant les tribunaux en vertu de la loi. Cette activité est basée sur quelques règles de base (des principes), qui sont prévues dans la législation. L’importance de l’étude des principes d’organisation et de fonctionnement de la procurature est déterminée par sa position dans le système des organes du droit.