Articolul precedent |
Articolul urmator |
68 0 |
SM ISO690:2012 ANDRIEŞ, Vasile, IPATII, Olesea. Digitalizarea patrimoniului cultural – o nouă tendință în activitățile extrașcolare. In: Educația și învățământul extrașcolar: configurări și experiențe, Ed. 2, 8-9 decembrie 2023, Chişinău. Chişinău: Editura USM, 2024, Ediţia 2, pp. 124-133. ISBN 978-9975-62-706-1.37(082)=00. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Educația și învățământul extrașcolar: configurări și experiențe Ediţia 2, 2024 |
||||||
Conferința "Educația și învățământul extrașcolar: configurări și experiențe" 2, Chişinău, Moldova, 8-9 decembrie 2023 | ||||||
|
||||||
Pag. 124-133 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În acest articol ne propunem să prezentăm proiectul ECultFood, ce prezintă rezultatele cercetărilor de teren a unor obiceiuri și tradiții culturale legate de sărbătoarea de Paște, din Republica Moldova și din România, care au avut loc în cadrul Proiectului Transnațional „Easter egg hunt”. În acest proiect au participat 50 de școli din Republica Moldova și din România, 50 de cadre didactice din diferite regiuni ale țării, circa 700 de elevi din ciclul primar, manageri ai instituțiilor din învățământ, co-laboratori APL și părinți. Proiectul contribuie la cunoașterea și fundamentarea mai multor componente ale culturii, precum: tradiții, obiceiuri, costume, alimente, tehnici de preparare și compor-tamente alimentare pe care oamenii și le asumă ca parte integrantă a moștenirii cultu-rale, dându-le identitate și continuitate, în contextul dinamicii accelerate a societății. Scopul Proiectului: digitalizarea patrimoniului cultural și dezvoltarea interesului pentru păstrarea obiceiurilor și tradițiilor specifice sărbătorilor pascale. |
||||||
Cuvinte-cheie metodologie, patrimoniu alimentar, digitizare, atlas audio-vizual, methodology, food heritage, digitization |
||||||
|