Rezultatele testării fertilizantului eurofertil plus 36 la cultivarea viței-de-vie pe cernoziom obișnuit
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
266 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-06 12:11
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.811.98:634.8:631.445.4 (1)
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (381)
Viticultură. Viță de vie. Vii (637)
Știința solului. Pedologie. Cercetări pedologice (732)
SM ISO690:2012
PLĂMĂDEALĂ, Vasile, BULAT, Ludmila, BÎSTROVA, Natalia. Rezultatele testării fertilizantului eurofertil plus 36 la cultivarea viței-de-vie pe cernoziom obișnuit. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, Ed. 7, 19-20 mai 2023, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Casa Editorial-Poligrafică „Bons Offices”, 2023, Ediția 7, pp. 192-195. ISBN 978-9975-81-128-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 7, 2023
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
7, Bălți, Moldova, 19-20 mai 2023

Rezultatele testării fertilizantului eurofertil plus 36 la cultivarea viței-de-vie pe cernoziom obișnuit

CZU: 631.811.98:634.8:631.445.4

Pag. 192-195

Plămădeală Vasile, Bulat Ludmila, Bîstrova Natalia
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 8 iunie 2023


Rezumat

The article presents the results of the field testing of the Eurofertil Plus 36 soil fertilizer. The results showed that the administration of the Eurofertil Plus 36 fertilizer in a dose of 300 kg/ha raised by two steps the ensuring degree of the soil with accessible phosphorus and potassium content, up to 4.98 and 33.0 mg/100 g soil, their content in the control variant constituting 2.42 and 26.0 mg/100 g soil. This dose also ensured a significant increase of grapes of 2.70 t/ha, or 19% more than the unfertilized control, where a harvest of 14.4 t/ha was formed. The applied fertilizer also contributed to the accumulation of sugar and vitamin C in the grape juice. Their concentration increased compared to the control variant by an average of 1.3–1.5% and 1.3–2.1 mg/l. Total acidity decreased on average by 0.30%.

Cuvinte-cheie
Basic fertilization, fertilizers, Nutrition, Grapevine, grapes, grapes juice