The stability of the quality of agri-food sector - the favor of healthy soils
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
271 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-07 15:21
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.4:633+634 (1)
Știința solului. Pedologie. Cercetări pedologice (715)
Cultura plantelor de câmp (1506)
Cultura fructelor (1441)
SM ISO690:2012
COJOCARU, Olesea. Stabilitatea calității sectorului agroalimentar - grație solurilor sănătoase. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 83-85. ISBN 978-9975-165-51-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sectorul agroalimentar – realizări și perspective 2023
Simpozionul "Sectorul agroalimentar – realizări și perspective"
1, Chisinau, Moldova, 11-12 noiembrie 2022

The stability of the quality of agri-food sector - the favor of healthy soils

Stabilitatea calității sectorului agroalimentar - grație solurilor sănătoase

CZU: 631.4:633+634

Pag. 83-85

Cojocaru Olesea
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 20 martie 2023


Rezumat

Soil health is key to ensuring food security, but is currently under threat from global climate change. Climate change and soil health are complex interdependent processes that affect each other (Wycliffe et al., 2021). The goal reflected in the paper, counts in the analysis and evaluation of various literary sources, to find out the impact of climate change on soil health, externalizing its implications on food security and human well-being. The occurrence of global climate change is a major challenge for the population as it has a major impact on food production. This is due to the multiple repercussions of large-scale effects such as global warming, which affect crop viability, increase the occurrence of pests and pathogens, and impair soil health (Lal, 2011). Holistic production management systems that promote and improve the health of agroecosystems that are socially, ecologically and economically sustainable are needed to protect our soils while maintaining high productive capacities.

Sănătatea solului este cheia pentru asigurarea securității alimentare, dar în prezent este amenințată de schimbările climatice globale. Schimbările climatice și sănătatea solului sunt procese complexe dependente care se afectează reciproc (Wycliffe et al., 2021). Scopul impus în lucrare, contă în analiza și evaluarea diverselor surse literare, de a afla impactul schimbărilor climatice asupra sănătății solului, exteriorizând implicațiile sale asupra securității alimentare și bunăstării umane. Apariția schimbărilor climatice globale este o provocare majoră pentru populație, deoarece are un impact major asupra producției alimentare. Acest lucru se datorează repercusiunilor multiple ale efectelor la scară largă, cum ar fi încălzirea globală, care afectează viabilitatea culturilor, crește apariția dăunătorilor și agenților patogeni și deteriorează sănătatea solului (Lal, 2011). Sistemele holistice de management al producției care promovează și îmbunătățesc sănătatea agroecosistemelor, care sunt durabile din punct de vedere social, ecologic și economic, sunt necesare pentru a ne proteja solurile, menținând în același timp capacități productive ridicate.

Cuvinte-cheie
agri-food sector, climate changes, Healthy soil,

sector agroalimentar, schimbări climatice, Sol sănătos