Tendințe de evoluție a violenței în familie prin intermediul mijloacelor digitale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
331 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-07 11:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
316.624-058.8:004 (1)
Psihologie socială (993)
Știința și tehnologia calculatoarelor. Calculatoare. Procesarea datelor (4234)
SM ISO690:2012
GHERASIMENCO, Violeta. Tendințe de evoluție a violenței în familie prin intermediul mijloacelor digitale. In: Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare, 26 octombrie 2022, Chişinău. 2022, pp. 210-216.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare 2022
Conferința "Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare"
Chişinău, Moldova, 26 octombrie 2022

Tendințe de evoluție a violenței în familie prin intermediul mijloacelor digitale

Evolving trends of domestic violence through digital means

CZU: 316.624-058.8:004

Pag. 210-216

Gherasimenco Violeta
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 26 ianuarie 2023


Rezumat

Dintotdeauna, violența a fost parte a existenței societății umane, iar impactul acesteia poate fi văzut peste tot în lume. În prezent, violența în familie fiind un subiect despre care se discută foarte mult în ultimii ani, constituie o problemă la nivel internațional. Violența în familie nu are origine etnică, nu cunoaşte limite de vârstă sau frontiere geografice, ea este un fenomen al schimbărilor continue din societate. Astăzi, violența în familie se referă mai mult decât la un comportament agresiv fizic, psihic, deoarece agresorul are scopul de a controla, domina victima, utilizând nu numai forța fizică, dar și diferite mijloace digitale. Astfel, accesibilitatea din ce în ce mai largă a internetului, răspândirea rapidă a instrumentelor digitale și utilizarea pe scară largă a platformelor de comunicare socială, în combinație cu pandemia, reprezintă o amenințare, dar și o nouă etapă de evoluție a violenței în familie.

Violence has always been a part of human society's existence, and its impact can be seen everywhere in the world. Currently, family violence being a topic that has been discussed a lot in recent years, it is a problem at the international level. Family violence has no ethnic origin, knows no age limits or geographical borders, it is a phenomenon of continuous changes in society. Today, family violence refers to more than physical, psychological aggressive behavior, because the aggressor aims to control, dominate the victim, using not only physical force, but also different digital means. Thus, the increasingly wide accessibility of the Internet, the rapid spread of digital tools and the widespread use of social communication platforms, in combination with the pandemic, represent a threat, but also a new stage in the evolution of family violence.

Cuvinte-cheie
violenţa în familie, violența cibernetică, violență online, digitalizare, mijloace digitale,

domestic violence, cyber violence, online violence, digitization, digital means