Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
404 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-17 14:25 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
631.879.3:663.2 (3) |
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377) |
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444) |
SM ISO690:2012 SIURIS, Andrei. Influența deșeurilor de la producerea băuturilor alcoolice asupra mobilității fosforului din cernoziomul levigat aplicate ca îngrășământ. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2022, nr. 1(151), pp. 66-69. ISSN 1814-3237. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.6695536 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 1(151) / 2022 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.6695536 | ||||||
CZU: 631.879.3:663.2 | ||||||
Pag. 66-69 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare sunt prezentate rezultatele obținute în cadrul a doua experiențe de câmp, fondate în anii 2011-2012 la Stațiunea tehnologico-experimentală „Codru”, în care au fost testate deșeurile din industria vinicolă (drojdiile de vin și vinasa) și de la producerea alcoolului etilic (borhot de cereale). Cercetările au avut ca scop utilizarea deșeurilor ca îngrăsământ în agricultură pentru a diminua poluarea ecosistemelor cu deșeurile organice. Deșeurile cercetate aruncate sau depozitate haotic prezintă un pericol pentru mediul ambiant (sol, apă, aer, floră și faună). Rezultatele obținute au demonstrat că deșeurile cercetate conțin elemente nutritive importante pentru cultura plantelor și îmbunătățirea calității solurilor, contribuind cu un flux de materie organică la fertilitatea solurilor degradate. |
||||||
Cuvinte-cheie deşeuri, Drojdii de vin, vinasa, Borhot de cereale, băuturi alcoolice, reintegrare, fertilitatea solului, productivitatea culturilor, mediu ambiant, wastes, wine yeasts, vinasse, alcohol beverages, reintegration, soil fertility, crop productivity, environment |
||||||
|