Contribuţii la modernizarea constructiei peletizorului şi răcitorului fabricii de peleţi în condiţiile centrului de perfecţionare în domeniul mecanizării agriculturii, s. Paşcani, raionul Criuleni”
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
225 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-11-16 20:56
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
662.636.3 (2)
Explozivi. Combustibili (115)
SM ISO690:2012
VEVERIŢĂ, Alexandru. Contribuţii la modernizarea constructiei peletizorului şi răcitorului fabricii de peleţi în condiţiile centrului de perfecţionare în domeniul mecanizării agriculturii, s. Paşcani, raionul Criuleni”. In: Tezele celei de-a : 70-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, 20 mai 2016, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2017, p. 120. ISBN 978-9975-64-283-5..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tezele celei de-a 2017
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor"
Chişinău, Moldova, 20 mai 2016

Contribuţii la modernizarea constructiei peletizorului şi răcitorului fabricii de peleţi în condiţiile centrului de perfecţionare în domeniul mecanizării agriculturii, s. Paşcani, raionul Criuleni”

CZU: 662.636.3

Pag. 120-120

Veveriţă Alexandru
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 19 ianuarie 2022


Rezumat

Scopul cercetărilor este modernizarea construcţiei peletizorului şi răcitorului în linia de fabricare a peleţilor din cadrtul Centrului de Perfecţionare în Domeniul Mecanizării Agriculturii, s. Paşcani, r. Criuleni. Aceste cercetări au fost condiţionate de necesitatea prelucrării reziduurilor agricole, pe cînd matriţa existentă este destinată obţinerii peleţilor numai din rumeguş de lemn. tipuri de matrice cu o configuraţie mai bună, modernizarea răcitorului. Pentru realizarea scopului propus au fost elaborate, confecţionate şi cercetate matriţe cu diferite configuraţii a orificiilor (varianta 1 - cilindrice, varianta 2 - la intrarea masei presate forma conică şi la ieşire cilindrică, varianta 3 - cilindrică la intrare şi conică la ieşire, varianta 4 conică la intrare, apoi în prelungire cilindrică şi la ieşire cilindrică cu un diametru mai mare). În baza rezultatelor obţinute s-a constatat,că în dependenţă de configuraţia orificiilor din matriţă se obţin peleţi cu diferite proprietăţi calitative (densitate şi dimensiuni). Rezultatele cercetărilor au permis formularea următoarelor concluzii şi recomandări orificiile de varianta 4 permit obţinerea peleţilor de cea mai înaltă calitate avînd în vedere formă şi densitatea.