Depozitarea şi păstrarea mărfurilor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
766 88
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-23 19:11
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8.03 (10)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
SM ISO690:2012
CAPMOLE, Diana. Depozitarea şi păstrarea mărfurilor. In: Tezele celei de-a : 70-a conferinţă ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor, 20 mai 2016, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară, 2017, p. 73. ISBN 978-9975-64-283-5..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tezele celei de-a 2017
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor şi masteranzilor"
Chişinău, Moldova, 20 mai 2016

Depozitarea şi păstrarea mărfurilor

CZU: 664.8.03

Pag. 73-73

Capmole Diana
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 18 ianuarie 2022


Rezumat

Rezultatele prezentate se referă la depozitarea şi păstrarea mărfurilor. Scopul cercetărilor constă în analiza procesului de depozitare şi păstrare a mărfurilor într-un depozit. Pentru realizarea scopului propus au fost înaintate următoarele obiective: studierea termenilor utilizaţi în procedura de depozitare şi a funcţiilor depozitării, studierea factoriilor care influenţează păstrarea mărfurilor în depozite, evaluarea etapelor desfăşurării depozitării mărfurilor. Cercetările au fost realizate în cadrul catedrei Marketing şi Achiziţii din UASM. Au fost folosite următoarele metode de cercetare ca: analiza, metoda comparativă, metoda deducţiei, metoda inducţiei. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că depozitul de mărfuri reprezintă elementul de bază a comerţului, este o unitate comercială operativă cu sau fară personalitate juridică, care are rolul principal de acumulare, păstrare şi livrare a mărfurilor. Depozitarea şi păstrarea mărfurilor, bună gospodărire a fondului de marfă existent şi pregătirea adecvată a mărfurilor în scopul vînzării se realizează în spaţii special amenajate, şi anume, în depozite. Depozitele pentru mărfuri alimentare şi unele mărfuri nealimentare cu cerere zilnică, se amplasează în oraşe mari, centre raionale sau în raza de activitate raională. Depozitarea şi păstrarea mărfurilor este considerată temporară (cca. 2-20 zile) şi este specifică produselor alimentare perisabile sau de lunga durată, când se depăşeşte aceasta perioada menţionată şi este specifică pentru produse industriale. Importanţa păstrării mărfurilor în condiţii adecvate este subliniată şi de obligativitatea supunerii unor produse (ex: electronice şi electrice) încercărilor de depozit (încercarea H) în vederea verificării capacitaţii de a rezista la transportare sau depozitare în condiţii climatice şi mecanice specifice. În concluzie putem spune că depozitarea şi păstrarea reprezintă procedee specifice şi indispensabile comercializării mărfurilor pe întreg traseul de la producător pînă la consumator.