Cercetarea și elaborarea micro- și nanostructurării suprafețelor metalice
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
485 2
Ultima descărcare din IBN:
2022-08-30 12:34
SM ISO690:2012
RĂILEANU, Daniela. Cercetarea și elaborarea micro- și nanostructurării suprafețelor metalice. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 496-498. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Cercetarea și elaborarea micro- și nanostructurării suprafețelor metalice


Pag. 496-498

Răileanu Daniela
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

Micro-prelucrarea suprafețelor cu laser a apărut în ultimii ani ca o nouă tehnică pentru fabricarea structurii micro și nano datorită aplicabilității sale la aproape toate tipurile de materiale într-un proces ușor cu pas care poate fi scalabil. În trecut, s-au efectuat numeroase cercetări asupra micromontajului cu laser femtosecundă pentru a înțelege mecanismul complex de ablație, în timp ce lucrările recente sunt preocupate în principal de fabricarea structurilor de suprafață datorită numeroaselor lor aplicații posibile. Cunoștințele de ultimă generație cu privire la fabricarea acestor structuri pe metale cu micromanagement laser femtosecund direct sunt analizate în acest articol. Efectul diferiților parametri, cum ar fi fluența, numărul de impulsuri, polarizarea fasciculului laser, lungimea de undă, unghiul incidentului, viteza de scanare, numărul de scanări și mediul, asupra formării diferitelor structuri este discutat în detaliu, acolo unde este posibil. Mai mult, este prezentată o orientare pentru optimizarea structurilor de suprafață. Lucrările experimentale ale autorilor privind fabricarea modelelor obișnuite gravate cu laser sunt prezentate pentru a oferi o imagine completă a proceselor de micromașinare. În cele din urmă, posibilele aplicații ale structurilor de suprafață prelucrate cu laser în diferite domenii sunt examinate succint.

Cuvinte-cheie
descărcări electrice în impuls, structuri micro și nano, textura suprafetei, metal, microstructură, nanotehnologia, metodă, tehnologia, explozia electrică