Tendințe moderne de utilizare a fibrelor alimentare din surse horticole pentru fortificarea produselor alimentare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
558 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-12 14:32
SM ISO690:2012
CEȘKO, Tatiana. Tendințe moderne de utilizare a fibrelor alimentare din surse horticole pentru fortificarea produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 473-476. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Tendințe moderne de utilizare a fibrelor alimentare din surse horticole pentru fortificarea produselor alimentare


Pag. 473-476

Ceșko Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

Modificarea stilului de viață impune consumatorii să aleagă tot mai des produse noi sigure și atractive din punct de vedere organoleptic, având stabilitate, un termen durabil, fără a conține aditivi sintetici. Fibrele alimentare au proprietăți tehnologice și funcționale care pot fi utilizate în formarea alimentelor (făinoase, băuturi, produse din carne și lapte), influențând numeroase efecte benefice asupra sănătății umane. Aplicarea fibrelor dietetice în produsele alimentare, consumate de către populație, contribuie la diminuarea aplicării aditivilor sintetici prin înlocuirea lor cu substanțe biologic active, la implementarea conceptului de alimentație sănătoasă și la sporirea unor noi produse pe piața alimentară.

Cuvinte-cheie
surse horticole, fibre alimentare (dietetice), produse alimentare, beneficii pentru sănătate