Produse alimentare pentru copii: importanţa şi perspective
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
749 60
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-26 10:38
SM ISO690:2012
RABEI, Anastasia. Produse alimentare pentru copii: importanţa şi perspective. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.2, pp. 509-512. ISBN 978-9975-45-589-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Produse alimentare pentru copii: importanţa şi perspective


Pag. 509-512

Rabei Anastasia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 2 aprilie 2020


Rezumat

Pornind de la piramida celor 5 nevoi fundamentale ale omului, emisă de A. Maslow, nevoia primordială, psihologică, a omului este mâncarea. Abia după ce se consideră că este satisfăcută, se poate trece la acordarea atenţiei altor nevoi. De-a lungul istoriei omenirii şi a modului de hrănire s-au conturat: cultura alimentară, obiceiuri şi ritualuri ale servirii meselor, culminând cu ştiinţa hrănirii corecte. Astfel, importanţa hranei a constituit o temă atât în religie – de exemplu în Noul Testament figurează patru momente importante ce derivă din asocierea cu masa învăţăturilor lui Isus Hristos, cât şi în artă. Alimentaţia sănătoasă încă din copilărie scade riscurile multor boli la vârsta maturităţii, cum ar fi osteoporoza, cariile sau diabetul.

Cuvinte-cheie
produse alimentare, copii, alimentaţia sănătoasă, Vitamine, produse natural, părinţi