Articolul precedent |
Articolul urmator |
749 60 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-26 10:38 |
SM ISO690:2012 RABEI, Anastasia. Produse alimentare pentru copii: importanţa şi perspective. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.2, pp. 509-512. ISBN 978-9975-45-589-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.2, 2019 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 509-512 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Pornind de la piramida celor 5 nevoi fundamentale ale omului, emisă de A. Maslow, nevoia primordială, psihologică, a omului este mâncarea. Abia după ce se consideră că este satisfăcută, se poate trece la acordarea atenţiei altor nevoi. De-a lungul istoriei omenirii şi a modului de hrănire s-au conturat: cultura alimentară, obiceiuri şi ritualuri ale servirii meselor, culminând cu ştiinţa hrănirii corecte. Astfel, importanţa hranei a constituit o temă atât în religie – de exemplu în Noul Testament figurează patru momente importante ce derivă din asocierea cu masa învăţăturilor lui Isus Hristos, cât şi în artă. Alimentaţia sănătoasă încă din copilărie scade riscurile multor boli la vârsta maturităţii, cum ar fi osteoporoza, cariile sau diabetul. |
||||||
Cuvinte-cheie produse alimentare, copii, alimentaţia sănătoasă, Vitamine, produse natural, părinţi |
||||||
|