Articolul precedent |
Articolul urmator |
494 3 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-19 09:25 |
SM ISO690:2012 POPESCU, Adelina, CEREVATÎI, Irina. Impactul tratamentului termic asupra carotenoidelor din dovleac. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 530-533. ISBN 978-9975-45-588-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2019 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 530-533 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Dovleacul prezintă o sursă importantă de carotenoide cu activitate provitaminei A, luteină, zeaxantină, licopen, fibre alimentare, substanțe minerale și compuși fenolici având acțiuni benefice asupra organizmului uman. Utilizarea dovleacului ca component a produselor alimentare sporește valoarea nutrtivă a produsului finit. În acest articol sunt prezentate datele determinării prin metoda spectrofotometriei UV/Vizibilă a βcarotenului, zeaxantinei si licopenului din dovleacul supus diferitor tratamente termice. |
||||||
Cuvinte-cheie Carotenoid, licopen, zeaxantină, spectrofotometru, dovleac |
||||||
|