Impactul tratamentului termic asupra carotenoidelor din dovleac
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
494 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-19 09:25
SM ISO690:2012
POPESCU, Adelina, CEREVATÎI, Irina. Impactul tratamentului termic asupra carotenoidelor din dovleac. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 530-533. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Impactul tratamentului termic asupra carotenoidelor din dovleac


Pag. 530-533

Popescu Adelina, Cerevatîi Irina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2020


Rezumat

Dovleacul prezintă o sursă importantă de carotenoide cu activitate provitaminei A, luteină, zeaxantină, licopen, fibre alimentare, substanțe minerale și compuși fenolici având acțiuni benefice asupra organizmului uman. Utilizarea dovleacului ca component a produselor alimentare sporește valoarea nutrtivă a produsului finit. În acest articol sunt prezentate datele determinării prin metoda spectrofotometriei UV/Vizibilă a βcarotenului, zeaxantinei si licopenului din dovleacul supus diferitor tratamente termice.

Cuvinte-cheie
Carotenoid, licopen, zeaxantină, spectrofotometru, dovleac