Research concerning grape production in a hilly area of Romania under the impact of climate change
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1028 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-20 08:05
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.83.551.58 (1)
Viticultură. Viță de vie. Vii (628)
SM ISO690:2012
POPESCU, Agatha, ENACHE, Viorica, SIMION, Cristina, DONICI, Alina, TABARANU, Gabriel. Research concerning grape production in a hilly area of Romania under the impact of climate change . In: Ştiinţa Agricolă, 2010, nr. 1, pp. 40-44. ISSN 1857-0003.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 1 / 2010 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Research concerning grape production in a hilly area of Romania under the impact of climate change
CZU: 634.83.551.58

Pag. 40-44

Popescu Agatha1, Enache Viorica2, Simion Cristina2, Donici Alina2, Tabaranu Gabriel2
 
1 University of Agronomical Sciences and Veterinary Medicine Bucharest,
2 Research Station for Viticulture and Enology, Târgu Bujor, Galati
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

Lucrarea prezintă un studiu privind impactul factorilor climaterici asupra producţiei cantitative şi calitative a11 soiuri de viţădevie: Feteasca Albă,Feteasca Regală, Aligote, Sarba, Cabernet Sauvignon,Merlot, Babeasca Neagră, Feteasca Neagră, Chasselas Dore, Muscat de Hamburg şi Coarna Neagră, selecţionată în condiţiile SCDVV Bujoru,Galaţi,pe suprafaţade 148 ha plantaţie. Metodele de cercetare au fost:metoda indicilor, metoda sporurilor, metoda ponderilor, metoda comparaţiei şi metoda punctelor. Anul 2007 a fost Martor,iar 2008 Experimental. In 2008, temperaturile medii anuale,maxime şi minime, precum şi precipitaţiile au contribuit la creşterea producţiei medii şi totale de struguri,la sporirea aciditaţii, a masei a 100 de boabe,a volumului ciorchinelui, dar şi la reducerea conţinutului de zahăr.

Cuvinte-cheie
Climatechange,

Costs, Economic impact, Grape, production