Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
704 13
Ultima descărcare din IBN:
2023-01-23 13:53
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
619:616.995.12:331.451 (1)
Științe medicale. Medicină (11148)
Boli transmisibile. Boli infecţionase şi contagioase, stări febrile (585)
Mediul ambiant la locul de muncă. Designul/organizarea locului de muncă. Siguranța la locul de muncă. Igiena muncii. Accidente de muncă (94)
SM ISO690:2012
PÎNZARU, Iurie. Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii. In: Arta Medica , 2018, nr. 2(67), p. 22. ISSN 1810-1852.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Arta Medica
Numărul 2(67) / 2018 / ISSN 1810-1852 /ISSNe 1810-1879

Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii

Particularities of parasitic morbidity in employees of meat processing enterprises

CZU: 619:616.995.12:331.451

Pag. 22-22

Pînzaru Iurie
 
Centrul Naţional de Sanătate Publică
 
 
Disponibil în IBN: 18 mai 2018


Rezumat

Riscurile profesionale in raport cu starea de sănătate a angajaților intreprinderilor de procesare a cărnii (IPC) intotdeauna au fost subestimate, accentul de bază punandu-se pe riscurile din industrie. Printre factorii de risc ai angajaților la IPC se enumeră și parazitozele, care pot fi achiziționate pe parcursul lanțului tehnologic al procesării materiei prime. Acest fenomen poate avea și o consecință inversă: cand starea sănătății angajatului prezintă pericol epidemiologic pentru mediul ocupațional, inclusiv produsul finit.

Occupational health risks of employees of meat processing enterprises (MPE) have always been underestimated, with the main focus being on industry risks. Among the risk factors of MPE employees are also listed parasitoses that can be acquired through the raw material processing technology chain. This phenomenon may also have a reversed effect: when the employee's state of health presents an epidemiological hazard to the occupational environment, including the finished product.

Crossref XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'>
<head>
<doi_batch_id>ibn-62281</doi_batch_id>
<timestamp>1714495552</timestamp>
<depositor>
<depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name>
<email_address>idsi@asm.md</email_address>
</depositor>
<registrant>Asociatia Chirurgilor "Nicoale Anestiadi " din Moldova</registrant>
</head>
<body>
<journal>
<journal_metadata>
<full_title>Arta Medica </full_title>
<issn media_type='print'>18101852</issn>
</journal_metadata>
<journal_issue>
<publication_date media_type='print'>
<year>2018</year>
</publication_date>
<issue>2(67)</issue>
</journal_issue>
<journal_article publication_type='full_text'><titles>
<title>Particularitățile morbidității parazitare la angajații &icirc;ntreprinderilor de procesare a cărnii</title>
</titles>
<contributors>
<person_name sequence='first' contributor_role='author'>
<given_name>Iurie</given_name>
<surname>Pînzaru</surname>
</person_name>
</contributors>
<publication_date media_type='print'>
<year>2018</year>
</publication_date>
<pages>
<first_page>22</first_page>
<last_page>22</last_page>
</pages>
</journal_article>
</journal>
</body>
</doi_batch>