Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
835 25 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-19 12:56 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
614.31:632.95 (1) |
Inspecţie şi control sanitar (92) |
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977) |
SM ISO690:2012 ZAVTONI, Mariana, OPOPOL, Nicolae, SÎRCU, Raisa. Evaluarea igienică a gradului de contaminare a legumelor cu reziduuri de pesticide. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2015, nr. 3(60), pp. 79-82. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 3(60) / 2015 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 614.31:632.95 | ||||||
Pag. 79-82 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
This paper presents the results of hygienic estimation of food products contamination with pesticide residues. It has been shown that the residual amount detected in investigated vegetables not exceed the maximum residue levels. Estimated daily intake of pesticide residues in the human body by eating vegetables daily shows that the population is exposed to investigated chemicals in the range of 0.0004 up to 0.004 mg/kg body weight per day. |
||||||
Cuvinte-cheie pesticide residues, vegetables, exposure, public health, daily intake |
||||||
|