Soluții practice controversate în raport cu infracțiunea de exces de putere sau depăsire a atribuțiilor de serviciu: interpretări doctrinare privind corectitudinea /incorectitudinea acestora
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
749 19
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-03 12:51
SM ISO690:2012
SAVVA, Viorel. Soluții practice controversate în raport cu infracțiunea de exces de putere sau depăsire a atribuțiilor de serviciu: interpretări doctrinare privind corectitudinea /incorectitudinea acestora. In: Revista Naţională de Drept, 2014, nr. 4(162), pp. 73-76. ISSN 1811-0770.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Naţională de Drept
Numărul 4(162) / 2014 / ISSN 1811-0770 /ISSNe 2587-411X

Soluții practice controversate în raport cu infracțiunea de exces de putere sau depăsire a atribuțiilor de serviciu: interpretări doctrinare privind corectitudinea /incorectitudinea acestora

Pag. 73-76

Savva Viorel
 
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 11 noiembrie 2015


Rezumat

Infracțiunile de serviciu, ori cele în legătură cu serviciul, prezintă un ansamblu de controverse și incoerențe aplicative, fapt care impune o analiză multiaspectuală a caracteristicilor juridico-penale ale acestor infracțiuni. În acest sens, un anumit număr de controverse de ordin aplicativ au fost generate de modificările curente ale legislației penale în vigoare, în special invocăm modificările raportate la infracțiunile de abuz de putere sau abuz de serviciu (art.327 CP RM ) și excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu (art.328 CP RM ).

The infractions or those in connection with the service present a series of applied controversies and inconsistencies, which requires a multidimensional analysis of the characteristics of these legal-criminal offenses. In this regard, a number of controversies have been generated applicative order current changes in existing criminal law, particularly in relation to invoke changes offenses of misfeasance or abuse (art. 327 Criminal Code of the RM ) and surplus of power or abuse of power (art. 328 Criminal Code of the RM ).

Cuvinte-cheie
exces de putere, depășire a atribuțiilor de serviciu, tortură,

persoană publică.