Spații destinate pregătirii și păstrării produselor Alimentare
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
739 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-23 17:33
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
398.34(478-22) (1)
Folclor propriu-zis (721)
SM ISO690:2012
FULEA, Ludmila. Spații destinate pregătirii și păstrării produselor Alimentare. In: Revista de Etnologie şi Culturologie, 2014, nr. 16, pp. 73-77. ISSN 1857-2049.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Etnologie şi Culturologie
Numărul 16 / 2014 / ISSN 1857-2049 /ISSNe 2537-6152

Spații destinate pregătirii și păstrării produselor Alimentare
CZU: 398.34(478-22)

Pag. 73-77

Fulea Ludmila
 
Institutul Patrimoniului Cultural al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 16 octombrie 2015


Rezumat

In articol se face o sinteză a materialului factologic in raport cu sursele bibliografice, care au ca scop tipologizarea adăposturilor de preparare și păstrare a produselor alimentare și explicarea semnificaţiei acestora. Elucidarea problemei este posibilă prin raportarea acesteia la aspectele etnografice și antropologice.

В статье осуществляется синтез материалов фактологического и полевого иследования, собранных в соответствии с библиографическими источниками, связанными с типологией пoмещений для приготовления и хранения пищи и их значение. Выяснение этой проблемы возможно путем сравнения этногра- фических и антропологических аспектов.

The article provides a synthesis of the collected data according to the existing bibliographic sources. hey are aimed at categorizing the shelters for food preparation and storage and explaining their meaning. he elucidation of this issue is possible by comparing ethnographic and anthropological aspects

Cuvinte-cheie
locuința, vatră, cuptor, horn, foc, beci, alimentaţie