Post-kemalist political transformation in Turkey – democratization or islamization? Transformările politice post-kemaliste în Turcia – democratizare sau islamizare?
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1302 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-18 23:37
SM ISO690:2012
PATLIS, Larisa. Post-kemalist political transformation in Turkey – democratization or islamization? Transformările politice post-kemaliste în Turcia – democratizare sau islamizare? In: History and Politics. Revistă de Istorie şi Politică, 2011, nr. 1, pp. 92-99. ISSN 1857-4076.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
History and Politics. Revistă de Istorie şi Politică
Numărul 1 / 2011 / ISSN 1857-4076

Post-kemalist political transformation in Turkey – democratization or islamization? Transformările politice post-kemaliste în Turcia – democratizare sau islamizare?

Pag. 92-99

Patlis Larisa
 
Free International University of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 11 februarie 2015


Rezumat

Turcia de azi continuă era post-kemalistă. Noţiunea ”post-kemalism” ne oferă o paradigmă nouă pentru societatea turcă și edificarea statului. Turcia a susţinut testul transformărilor democratice în repetate rânduri. Acum, Turcia abandonează tot mai rezistent practicile frecvente în trecut de lovitură de stat, și caută să înlăture factorii și condiţiile care au înfluienţat practicile respective. Prezentul studiu are ca scop elucidarea următoarei chestiuni: Turcia post-kemalistă avansează pe făgașul democraţiei sau revine la islamism? Căutând răspunsul la această întrebare și examinând condiţiile în care o acomodare a ideologiei kemaliste la noile realităţi din Turcia post-kemalistă.

Cuvinte-cheie
Turcia,

post-kemalism, islamism, democraţie musulmană,

secularism