Agrobiological evaluation of radish varieties in Kyiv region
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1047 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-28 13:23
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.15631.526:32(477.41) (1)
Plante de grădină. Grădinărit (702)
Politică (2983)
SM ISO690:2012
KUTOVENKO, Vira, TIHA, Nataliia, MERZHIJ, Natalia. Agrobiological evaluation of radish varieties in Kyiv region. In: Ştiinţa Agricolă, 2014, nr. 1, pp. 35-37. ISSN 1857-0003.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 1 / 2014 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Agrobiological evaluation of radish varieties in Kyiv region
CZU: 635.15631.526:32(477.41)

Pag. 35-37

Kutovenko Vira, Tiha Nataliia, Merzhij Natalia
 
National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine
 
 
Disponibil în IBN: 15 iulie 2014


Rezumat

Lucrarea prezintă rezultatele studiului cu privire la soiurile de ridiche cultivate în regiunea Kiev (Basys, Kseniya, Krakowianka, White Breakfast, Crimson şi Rodos). S-a constatat că recolta timpurie de ridiche, precum şi calităţile comerciale ale ridichilor, depind în mare măsură de caracteristicile soiului. Soiurile Crimson şi Rodos au cea mai scurtă durată a fenofazei, perioada de creştere fiind de 21-24 zile. Producţia soiurilor studiate a variat între 18,2 – 29,1 t/ha. Soiurile Crimson şi Rodos s-au evidenţiat prin producţia înaltă de ridichi (97%) - aproximativ 29,1 şi 25,22 t/ha şi prin greutatea medie a rădăcinii de 30 şi, respectiv, 28 g. Referindu-ne la perioada de formare a rădăcinilor trebuie de menţionat că aproximativ 75-80% din rădăcinile soiurilor White Breakfast, Crimson şi Rodos au fost obţinute în timpul primei recolte.

The paper presents the study results on the radish varieties cultivated in the Kyiv region (Basys, Kseniya, Krakowianka, White Breakfast, Crimson and Rodos). It was found out that the early harvest of radishes as well as root marketability largely depends on varietal characteristics. The varieties Crimson and Rodos have the shortest phenophase, their growing period is of 21-24 days. The yield of the studied varieties ranged from 18.2 - 29.1 t/ha. The Crimson and Rodos varieties were characterized by a high yield of radishes (97%) - about 29.10 and 25.22 t/ha and by the average root weight of 30 and 28 g respectively. As for the friendliness of root formation, we should mention that about 75-80% of the roots of the White Breakfast, Crimson and Rodos varieties have been gathered during the first harvest.

Cuvinte-cheie
Raphanus sativus, varieties, Yield, Marketable yield,

Radishes