Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2023-09-28 13:23 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635.15631.526:32(477.41) (1) |
Plante de grădină. Grădinărit (702) |
Politică (2983) |
![]() KUTOVENKO, Vira, TIHA, Nataliia, MERZHIJ, Natalia. Agrobiological evaluation of radish varieties in Kyiv region. In: Ştiinţa Agricolă, 2014, nr. 1, pp. 35-37. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2014 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 635.15631.526:32(477.41) | ||||||
Pag. 35-37 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Lucrarea prezintă rezultatele studiului cu privire la soiurile de ridiche cultivate în regiunea Kiev (Basys, Kseniya, Krakowianka, White Breakfast, Crimson şi Rodos). S-a constatat că recolta timpurie de ridiche, precum şi calităţile comerciale ale ridichilor, depind în mare măsură de caracteristicile soiului. Soiurile Crimson şi Rodos au cea mai scurtă durată a fenofazei, perioada de creştere fiind de 21-24 zile. Producţia soiurilor studiate a variat între 18,2 – 29,1 t/ha. Soiurile Crimson şi Rodos s-au evidenţiat prin producţia înaltă de ridichi (97%) -
aproximativ 29,1 şi 25,22 t/ha şi prin greutatea medie a rădăcinii de 30 şi, respectiv, 28 g. Referindu-ne la perioada de formare a rădăcinilor trebuie de menţionat că aproximativ 75-80% din rădăcinile soiurilor White Breakfast, Crimson şi Rodos au fost obţinute în timpul primei recolte. |
||||||
Cuvinte-cheie Raphanus sativus, varieties, Yield, Marketable yield, Radishes |
||||||
|