Manifest către toţi intelectualii de bună-credinţă indiferent de domeniul de formare şi preocupare pentru abolirea schismei intelectuale
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
648 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 16:17
SM ISO690:2012
CANTEMIR, Lorin. Manifest către toţi intelectualii de bună-credinţă indiferent de domeniul de formare şi preocupare pentru abolirea schismei intelectuale . In: Meridian Ingineresc, 2009, nr. 4, pp. 13-14. ISSN 1683-853X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Meridian Ingineresc
Numărul 4 / 2009 / ISSN 1683-853X

Manifest către toţi intelectualii de bună-credinţă indiferent de domeniul de formare şi preocupare pentru abolirea schismei intelectuale

Pag. 13-14

Cantemir Lorin
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 9 octombrie 2013


Rezumat

În manifest se prezintă o mare problemă a contemporaneităţii – scizma între intelectuali din diferite domenii. Filozofii de început, interesaţi de natura fizică a vieţii materiale şi de natura vieţii umane, au convieţuit împreună într-un climat de discuţii probabil contradictorii. Ca modest slujitor al cunoaşterii obiective autorul cheamă intelectualii din diferite domenii la autoanalize, la cât mai multe comparaţii, la înţelepciune, la logica realului posibil.

In this manifesto is presented a major problem of contemporary - scizma between intellectuals from different fields. The first philosophs, interested in the physical nature of material life and in the nature of human life, have lived together in an atmosphere of discussion, probably, contradictory. As a follower of objective knowledge the author called al intellectuals from different fields to introspect, to many comparisons, to wisdom, to the logically of reality possible.

Le manifeste a présenté un problème majeur de contemporain - scizma entre les intellectuels des différents domaines. Les premiers philosophes, intéressé de la nature physique de la vie matérielle et de la nature de la vie humaine, ont vécu ensemble dans une atmosphère de discussion sans doute contradictoire. Comme un humble serviteur de la connaissance objective l’auteur appelé les intellectuels de différents domaines à introspection, à beaucoup de comparaisons, à la sagesse, à la logicité de la réalité possible.