Răzuitor cu acţionare vibromecanică
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
16 0
SM ISO690:2012
CIOBANU, Radu, CIOBANU, Oleg, BOTEZ, Alexei, SLOBODEANIUC, Stanislav, NISTREAN, Mario, RUSNAC, Mihai, BUJOR, Simion, POPOVICI, Octavian. Răzuitor cu acţionare vibromecanică. In: Innovation and Creative Education for Youth, Ed. 5, 28 mai 2021, Suceava. Suceava, România: Publishing House “CYGNUS”, 2021, Ediția 5, pp. 36-37. ISBN 978-606-8992-18-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Innovation and Creative Education for Youth
Ediția 5, 2021
Expoziție "Innovation and Creative Education for Youth"
5, Suceava, Romania, 28 mai 2021

Răzuitor cu acţionare vibromecanică


Pag. 36-37

Ciobanu Radu, Ciobanu Oleg, Botez Alexei, Slobodeaniuc Stanislav, Nistrean Mario, Rusnac Mihai, Bujor Simion, Popovici Octavian
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 mai 2024


Rezumat

Răzuitorul cu acționare vibromecanică conține trei ansambluri: I – Electromagnetul (acționarea); II – Mecanismul intermediar (de transmisie); III – Mecanismul de răzuit (tehnologic). Electromagnetul este instalat pe carcasa a batiului, ce conține bobina și miezul asamblat rigid cu bobina prin arcul spiral. Pe capetele exterioare ale miezului sunt montate rolele, care se pot deplasa pe ghidajele. În centrul miezului este fixat împingătorul. Mecanismul intermediar (de transmisie) unește electromagnetul (acționarea) cu mecanismul de răzuit (tehnologic). El este compus din țeava (rigidă sau flexibilă) încărcată cu bile din plastic pentru transmiterea forței de la miezul electromagnetului la scula așchietoare și invers de la arcul la miezul. Țeava este fixată în partea dreaptă de țeava rigidă cu ajutorul piuliței iar în partea stângă de corpul ghidajelor. Mecanismul de răzuit (tehnologic) este compus din țeava rigidă în care este instalată scula așchietoare rigidizată cu tachetul tensionat de arcul. În partea dreaptă arcul este solidarizat cu țeava rigidă cu ajutorul limitatoarelor fixate cu ajutorul șuruburilor de fixare, care totodată limitează deplasarea în dreapta a arcului. Invenția este protejată cu brevetul de invenție: Brevet nr. 1422 Y MD, 2020.02.29, BOPI nr. 2/2020. Este elaborat, modelul computerizat 3D.