Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-19 10:49 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
612.39:663.15 (3) |
Fiziologie. Fiziologie umană și comparată (737) |
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (603) |
![]() BUGNEAC, Veronica, SÎRBU, Tamara, STARCIUC, Nicolae. Studiul proprietăţilor morfo-culturale și biosintetice ale micromicetelor în funcţie de mediul de cultură. In: Intellectus, 2023, nr. 2, pp. 123-130. ISSN 1810-7079. DOI: https://doi.org/10.56329/1810-7087.23.2.13 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | |||||||
Numărul 2 / 2023 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | |||||||
![]() |
|||||||
DOI:https://doi.org/10.56329/1810-7087.23.2.13 | |||||||
CZU: 612.39:663.15 | |||||||
Pag. 123-130 | |||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Rezumat | |||||||
Following the study of the morphocultural and biosynthetic properties of micromycetes, depending on the nutrient medium used, it was established that the culture medium signifi cantly aff ects both the morphocultural and biosynthetic characteristics of the strains studied. The optimal nutrient medium for the studied strains is malt agar. Micromycete strains cultivated on this medium have a higher sensitivity to the pathogens Aspergillus niger, Aspergillus fl avus and Paenibacillus larvae compared to the tested nutrient media of Czapek, Sabouraud and starch-ammonia. |
|||||||
Cuvinte-cheie Micromycetes, nutrient medium, pathogens, morphocultural features, zone of inhibition, микромицеты, питательная среда, Возбудители, морфокультуральные особенности, зона ингибирования |
|||||||
|