Analiza macronutrienților în unele bucate tradiționale moldovenești
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
103 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-26 00:02
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
[392.8:664:613.2](478) (1)
Obiceiuri, datini privind viața particulară (263)
Producerea și consevarea alimentelor solide (297)
Dietă. Principii de nutriţie aplicate la hrană şi alimente (181)
SM ISO690:2012
SURDU, Adelina, ZAHARIA, Mihaela. Analiza macronutrienților în unele bucate tradiționale moldovenești. In: Tradiţii. Tehnologii. Simboluri, 25-26 mai 2023, Chişinău. Chişinău: Tipografia "Artpoligraf", 2023, Ediţia 1-a, pp. 79-86. ISBN 978-9975-3623-2-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tradiţii. Tehnologii. Simboluri
Ediţia 1-a, 2023
Conferința "Tradiţii. Tehnologii. Simboluri"
Chişinău, Moldova, 25-26 mai 2023

Analiza macronutrienților în unele bucate tradiționale moldovenești

CZU: [392.8:664:613.2](478)

Pag. 79-86

Surdu Adelina, Zaharia Mihaela
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 noiembrie 2023


Rezumat

Bucătăria moldovenească și rețetele vechi tradiționale experimentează o popularitate din ce în ce mai mare. „Abordarea integrată” este cheia cercetării alimentare moderne și a provocării inovatoare pentru analizarea și modelarea sistemelor agroalimentare în totalitatea lor. Pentru perioada de post consumul tradițional este limitat în produse de origine animale, raportul nutrițional al căruia reprezintă un interes aparte. Această lucrare își propune să evalueze principalii nutrienți, contribuția lor la valorile de referință dietetice ale populației pentru unele bucate tradiționale de post propuse pe parcursul unei zile. Rezultatele au arătat că conținutul de nutrienți și valoarea energetică au variat considerabil datorită varietății și naturii ingredientelor din felurile de mâncare analizate și, astfel, au definit diferite aporturi zilnice de nutrienți și asocierea lor cu efectele asupra sănătății.

Cuvinte-cheie
perioadă de post, Nutrienţi, raport nutrițional, ghid alimentar, recomandări