Totalul polifenolic și acțiunea antimicrobiană a extractelor uscate de Cassia occidentalis L.
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
110 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-26 14:56
SM ISO690:2012
CALALB, Tatiana, BALAN, Greta, BENEA, Anna, COJOCARI, Daniela, POMPUŞ, Irina. Totalul polifenolic și acțiunea antimicrobiană a extractelor uscate de Cassia occidentalis L.. In: Congresul Național de Farmacie: Farmacia de azi: de la tradiție la interdisciplinaritate și inteligență artificială, 27-29 septembrie 2023, Oradea. Oradea-Chișinău : Editura Medicală Universitară „Iuliu Hațieganu”, 2023, Ediția a XIX-a, p. 116. ISBN 978-606-075-203-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Congresul Național de Farmacie
Ediția a XIX-a, 2023
Congresul "Congresul național de Farmacie "
Oradea, Moldova, 27-29 septembrie 2023

Totalul polifenolic și acțiunea antimicrobiană a extractelor uscate de Cassia occidentalis L.

Total polyphenolic and antimicrobial action of dried extracts of species Cassia occidentalis L.


Pag. 116-116

Calalb Tatiana, Balan Greta, Benea Anna, Cojocari Daniela, Pompuş Irina
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 3 noiembrie 2023


Rezumat

Obiectivul studiului a constat în determinarea totalului polifenolic și a activității antibacteriene a extractelor uscate de C. occidentalis. Totalul polifenolic din extracte uscate de C.occidentalis (herba, frunze, flori, fructe și semințe) a fost cuantificat cu reactivul Folin-Ciocalteu și s-a exprimat în mg echivalenți acid galic. Activitatea antibacteriană a extractelor uscate a fost determinată prin metoda diluțiilor succesive duble pe tulpini de referință: S. aureus 25923, B. cereus 11778, K. pneumoniae 13883, A. baumannii 747, E. coli 25922. Totalul polifenolic (mg/g) în produse variază: herba – 28.09, frunze – 22.14, flori – 28.60, fructe și semințe – 9.91. Extractele au prezentat activitate antimicrobiană diferită: cea mai mare (mg/ml) pentru herba față de S. aureus (0.78); aceleași valori de activitate pentru herba, frunze, fructe și semințe față de B. cereus (1.56) și A. baumannii (25.0); cea mai mare activitate asupra K. pneumoniae și E. coli (25.0) au avut extractele din fructe și semințe. Efect bactericid în concentrații mai mici s-a constatat la herba (1.56) față de S. aureus și frunze (1.56) față de B. cereus. Herba și frunze au demonstrat acțiune bactericidă echivalentă față de K. pneumoniae și A. baumannii (50.0). Totalul polifenolic este diferit în organele speciei C. occidentalis, iar extractele uscate au avut o activitate antibacteriană variabilă față de S. aureus, B. cereus, K. pneumoniae, A. baumannii și E. coli.

To determine the polyphenol content and antibacterial activity in dried extracts of C. occidentalis. Total polyphenolics in dried extracts of C. occidentalis (herba, leaves, flowers, fruits and seeds) were quantified with Folin-Ciocalteu in gallic acid equivalent. The antibacterial activity of the dried extracts was determined by the method of successive double dilutions on reference strains: S. aureus ATCC 25923, B. cereus ATCC 11778, K. pneumoniae ATCC 13883, A. baumannii ATCC BAA-747, E. coli ATCC 25922. The total polyphenolic (mg/g) in products varies: herba - 28.09, leaves - 22.14, flowers - 28.60, fruits and seeds - 9.91. The extracts possess different activity: the highest (mg/ml) was for herba against S.aureus (0.78); the same activity values showed herba, leaves, fruits and seeds against B. cereus (1.56) and A.baumannii (25.0); the highest activity against K.pneumoniae and E.coli (25.0) was expressed by fruit and seed extracts. Bactericidal effect at lower concentrations was in herba (1.56) against S.aureus and leaves (1.56) against B.cereus. Herba and leaf showed equivalent bactericidal action against K. pneumoniae and A. baumannii (50.0). The total polyphenolic is different in the organs of C. occidentalis, but the dry extracts possess differential inhibitory and bactericidal potential against S. aureus, B cereus, K. pneumoniae, A. baumannii and E. Coli.