Articolul precedent |
Articolul urmator |
141 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-25 10:13 |
SM ISO690:2012 PALADII, Irina. Conținutul mineral al zerului - beneficiile Calciului și fosforului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 258-260. ISBN 978-9975-45-956-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.2, 2023 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023 | ||||||
|
||||||
Pag. 258-260 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Lucrarea descrie conţinutul mineral al laptelui și zerului. Se menționează semnificația principalelor macroelemente (calciu, fosfor) și microelementelor pentru funcțiile vitale ale organismului, subliniind importanța proporției echilibrate a ionilor de calciu și fosfor în nutriție. Se accentuează necesitatea elaborării unor tehnologii emergente cu obținerea concentratelor înnobilate cu calciu și fosfor din materia primă accesibilă, spre exemplu din zer. |
||||||
Cuvinte-cheie produse lactate secundare, microminerale, macrominerale, fosfat de calciu, lapte |
||||||
|