Conținutul mineral al zerului - beneficiile Calciului și fosforului
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
141 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 10:13
SM ISO690:2012
PALADII, Irina. Conținutul mineral al zerului - beneficiile Calciului și fosforului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 5-7 aprilie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2023, Vol.2, pp. 258-260. ISBN 978-9975-45-956-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.2, 2023
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 5-7 aprilie 2023

Conținutul mineral al zerului - beneficiile Calciului și fosforului


Pag. 258-260

Paladii Irina12
 
1 Institutul de Fizică Aplicată, USM,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 10 octombrie 2023


Rezumat

Lucrarea descrie conţinutul mineral al laptelui și zerului. Se menționează semnificația principalelor macroelemente (calciu, fosfor) și microelementelor pentru funcțiile vitale ale organismului, subliniind importanța proporției echilibrate a ionilor de calciu și fosfor în nutriție. Se accentuează necesitatea elaborării unor tehnologii emergente cu obținerea concentratelor înnobilate cu calciu și fosfor din materia primă accesibilă, spre exemplu din zer.

Cuvinte-cheie
produse lactate secundare, microminerale, macrominerale, fosfat de calciu, lapte