Valorificarea energiei regenerabile pentru tehnologia de uscare a fructelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
142 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-24 15:07
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.854 (13)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
SM ISO690:2012
BĂLCĂNUŢĂ, Nicolae. Valorificarea energiei regenerabile pentru tehnologia de uscare a fructelor. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Volumul X, 7 iunie 2023, Cahul. Cahul: Tipografia „CentroGrafic” SRL, 2023, Vol.10, Partea I, pp. 444-456. ISSN 2587-3571.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.10, Partea I, 2023
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Volumul X, Cahul, Moldova, 7 iunie 2023

Valorificarea energiei regenerabile pentru tehnologia de uscare a fructelor

Harnessing renewable energy for fruit drying technology

CZU: 664.854

Pag. 444-456

Bălcănuţă Nicolae
 
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul
 
 
Disponibil în IBN: 11 septembrie 2023


Rezumat

Lucrarea prezintă o analiză a tuturor surselor de energie regenerabilă și propune o combinație optimă pentru utilizarea eficientă a energiei în procesul de uscare a fructelor la o uscătorie. Printre aceste surse se numără panourile fotovoltaice, captoarele solare cu aer, captoarele solare cu apă, turbinele eoliene și heliostatele. Acestea pot oferi o alimentare stabilă și curată a uscătoarelor de fructe, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, dar și pot asigura o eficiență mai mare și pot fi adaptate la nevoile specifice ale uscătoarelor de fructe. Lucrarea prezintă o combinație de surse energetice regenerabile și schema de interconectare a acestor surse de energie cu conectarea lor la rețeaua electrică industrială pentru a ceda surplusul de energie sau pentru a consuma energie din rețea în cazul condițiilor meteo nefavorabile.

The work presents an analysis of all renewable energy sources and proposes an optimal combination for efficient energy use in the fruit drying process in a dryer. These sources include photovoltaic panels, air solar collectors, water solar collectors, wind turbines, and heliostats. They can provide a stable and clean power supply to fruit dryers with minimal environmental impact, and also ensure higher efficiency, and can be adapted to the specific needs of fruit dryers. The work presents a combination of renewable energy sources and a scheme for interconnecting these energy sources with their connection to the industrial electric grid to feed excess energy or consume energy from the grid in unfavorable weather conditions.

Cuvinte-cheie
captoarele solare cu aer, captoarele solare cu apă, panourile fotovoltaice, turbine eoliene, uscătorie de fructe,

photovoltaic panels, air solar collectors, water solar collectors, wind turbines, fruit drying