Analiza proprietăților fizico-igienice ale structurilor de tricot destinate produselor vestimentare pentru pacienți
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
134 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-20 11:53
SM ISO690:2012
CÎRJA, Jana, BUŞTIUC, Angela, SCRIPCENCO, Angela, GÎRLEANU, Natalia. Analiza proprietăților fizico-igienice ale structurilor de tricot destinate produselor vestimentare pentru pacienți. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.4, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Editura “Tehnica-UTM”, 2014, Vol.3, pp. 160-163. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.3, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.4, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Analiza proprietăților fizico-igienice ale structurilor de tricot destinate produselor vestimentare pentru pacienți


Pag. 160-163

Cîrja Jana, Buştiuc Angela, Scripcenco Angela, Gîrleanu Natalia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 1 iulie 2023


Rezumat

Proiectarea structurii vestimentare în scopul asigurării confortului termofiziologic poate fi optimizată numai prin cunoașterea și analiza factorilor de influență. Acest proces presupune cunoașterea diverselor metode de analiză de laborator, cât și teste efectuate pe subiecți umani, rezultatele fiind comparate cu valori incluse în standarde internaționale, acestea la rândul lor contribuind în mod substanțial la dezvoltarea de noi produse vestimentare cu noi proprietăți.Astfel în lucrarea de față drept scop prioritar este determinarea obiectivă a caracteristicilor din ansamblul indicatorilor sanogenetici cum ar fi: permeabilitatea la vapori, higroscopicitatea și hidrofilia. Particularitățile structurilor vestimentare având un rol important în relația corp-îmbrăcăminte-mediu și asigurarea condițiilor de stare a organismului.

Cuvinte-cheie
confort termofiziologic, permeabilitatea la vapori, umiditatea, Hidrofilia, higroscopicitatea, grosimea, desimea pe orizontală, desimea pe verticală