Aplicarea preparatelor bactericide la păstrarea frigorifică a cărnii de pasăre
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
123 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-26 14:16
SM ISO690:2012
ŞTEFÎRŢĂ, Irina, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadii. Aplicarea preparatelor bactericide la păstrarea frigorifică a cărnii de pasăre. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 68-69. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Aplicarea preparatelor bactericide la păstrarea frigorifică a cărnii de pasăre


Pag. 68-69

Ştefîrţă Irina1, Gudima Angela2, Coev Ghenadii1
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 mai 2023


Rezumat

Aplicarea preparatelor bactericide: acid lactic, lactat de sodiu, mix de acid lactic şi lactat de sodiu la păstrarea frigorifică cărnii de pasăre şi tratarea ulterioară cu raze UV, realizată prin metoda de stropire permite igienizarea suplimentară şi stabilizarea indicilor microbiologici, fizico-chimici, organoleptici. Ca urmare creşte termenul de valabilitate a produsului finit în stare refrigerată.

Cuvinte-cheie
carne de pasăre refrigerată, tratament preventiv cu apă glacială, acid lactic, lactat de sodiu, mix de acid lactic şi lactat de sodiu, raze UV, termen de valabilitate