Particularități ale distribuţiei terpenelor libere și legate între diferite părţi componente ale strugurilor de selecție autohtonă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
146 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-01 15:25
SM ISO690:2012
MUSTEAŢĂ, Grigore, FURTUNA-VLADEI, Natalia. Particularități ale distribuţiei terpenelor libere și legate între diferite părţi componente ale strugurilor de selecție autohtonă. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 60-63. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Particularități ale distribuţiei terpenelor libere și legate între diferite părţi componente ale strugurilor de selecție autohtonă


Pag. 60-63

Musteaţă Grigore, Furtuna-Vladei Natalia
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 mai 2023


Rezumat

Studiul dat are ca obiectiv explorarea compoziției aromatice a trei soiuri de struguri de selecție autohtonă (Startovîi, Viorica și Muscat de Ialoveni). În scopul evaluării cantitative a terpenelor libere și legate, strugurii au fost supuși analizei spectrofotometrice. În urma rezultatelor analizei spectrofotometrice a extractelor celor trei soiuri a fost concluzionat că cel mai mare raport dintre terpenele sub formă de glicozide (TVP) și libere(TVL) îl prezintă soiul Muscat de Ialoveni (2,4), urmat de Startovîi (2,1) și Viorica (1,8). Totodată, a fost stabilit că raportul TVP/TVL variază în dependență de părțile componente ale boabei de struguri (suc, pulpă, pieliță), cele mai mari valori fiind înregistrate în pielițe.

Cuvinte-cheie
struguri, terpene libere, precursori terpenici, aroma varietală