Articolul precedent |
Articolul urmator |
146 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-01 15:25 |
SM ISO690:2012 MUSTEAŢĂ, Grigore, FURTUNA-VLADEI, Natalia. Particularități ale distribuţiei terpenelor libere și legate între diferite părţi componente ale strugurilor de selecție autohtonă. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 60-63. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 60-63 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Studiul dat are ca obiectiv explorarea compoziției aromatice a trei soiuri de struguri de selecție autohtonă (Startovîi, Viorica și Muscat de Ialoveni). În scopul evaluării cantitative a terpenelor libere și legate, strugurii au fost supuși analizei spectrofotometrice. În urma rezultatelor analizei spectrofotometrice a extractelor celor trei soiuri a fost concluzionat că cel mai mare raport dintre terpenele sub formă de glicozide (TVP) și libere(TVL) îl prezintă soiul Muscat de Ialoveni (2,4), urmat de Startovîi (2,1) și Viorica (1,8). Totodată, a fost stabilit că raportul TVP/TVL variază în dependență de părțile componente ale boabei de struguri (suc, pulpă, pieliță), cele mai mari valori fiind înregistrate în pielițe. |
||||||
Cuvinte-cheie struguri, terpene libere, precursori terpenici, aroma varietală |
||||||
|