Importanța stării de bine оn cadrul instituțiilor educaționale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
245 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 18:20
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
373.1:159.922 (1)
Genuri de școli de cultură generală. Învățământ de cultură generală (2154)
Psihologie (3520)
SM ISO690:2012
SUHIN, Angela. Importanța stării de bine оn cadrul instituțiilor educaționale. In: Managementul educaţional: realizări şi perspective de dezvoltare, Ed. 4, 27-28 octombrie 2022, Bălți. Bălți: Tipografia din Bălţi, 2022, Ediția 4-a, pp. 368-378. ISBN 978-9975-161-32-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Managementul educaţional: realizări şi perspective de dezvoltare
Ediția 4-a, 2022
Conferința "Managementul educaţional: realizări şi perspective de dezvoltare"
4, Bălți, Moldova, 27-28 octombrie 2022

Importanța stării de bine оn cadrul instituțiilor educaționale

The importance of wellbeing in educational institutions

CZU: 373.1:159.922

Pag. 368-378

Suhin Angela
 
Instituția Publică Gimnaziul-Grădiniță Merenii Noi, Anenii Noi
 
 
Disponibil în IBN: 15 martie 2023


Rezumat

Promovarea stării de bine în școală este o temă care stârnește tot mai mult interes în spațiul public, îndeosebi pentru cei interesați de actul educațional de calitate. Este important să promovăm relațiile de calitate între elevi și cadre didactice și să ne îngrijim de mediu ambiant în care se dezvoltă. Conținutul interactiv, creativ și divers va atrage discipolii în procesul instructiv-educativ dar nu îi va oferi de fiecare dată o siguranță, o liniște și plăcere, este important să punem accent pe comunicare, creativitate și flexibilitate în gândire. Sănătatea și starea de bine a elevilor influențează în mod direct formarea lor ca personalitate, a educației de calitate și întregul potențial școlar. Menirea școlii nu este numai de a înzestra elevii cu un bagaj de cunoștințe cât mai mare, ci și de a le stimula calitatea de om în care primordial ar trebui să fie împăcarea cu sine și starea de bine care o trăiește. În acest sens școala și cadrele didactice sunt cei care vor lăsa o amprentă puternică pentru tot restul vieții.

Promoting well-being in school is a topic that arouses more and more interest in the public space, especially for those interested in quality education. It is important to promote quality relationships between students and teachers and to take care of the environment in which they develop. Interactive, creative and diverse content will attract students to the instructive-educational process but will not always provide them with safety, peace and pleasure, it is important to emphasize communication, creativity and flexibility in thinking. The health and well-being of students directly influences their personality formation, quality education and the entire school potential. The aim of the school is not only to provide the students with as much knowledge as possible, but also to stimulate their human quality in which self-reconciliation and the well-being experienced by it should be paramount. In this sense, the school and the teaching staff are the ones who will leave a strong imprint for the rest of their lives.

Cuvinte-cheie
instituții educaționale, elevi, cadre didactice, stare de bine,

educational institutions, students, teaching staff, well-being