Articolul precedent |
Articolul urmator |
256 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-22 20:43 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635:661.15`11 (1) |
Plante de grădină. Grădinărit (701) |
Produse chimice (90) |
SM ISO690:2012 ДОРОНИНА, Ольга. Некоторые методы снижения содержания нитратов в пищевых продуктах. In: Interuniversitaria, Ed. 18, 15 aprilie 2022, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2022, Ediția 18, Vol.2, pp. 88-91. ISBN 978-9975-50-287-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Interuniversitaria Ediția 18, Vol.2, 2022 |
||||||
Conferința "Interuniversitaria" 18, Bălți, Moldova, 15 aprilie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 635:661.15`11 | ||||||
Pag. 88-91 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt caracterizate proprietățile fizice, chimice și toxice ale nitra-ților și nitriților, fiind prezentate căile de pătrundere ale nitraților în organismul uman. Sunt relevate cauzele acumulării nitraților în organism și propuse câteva metode de reducere a conținutului nitraților în produsele alimentare. Sunt prezentate rezultatele experimentului de determinare a nitraților în cartofi și mere. |
||||||
Cuvinte-cheie nitraţi, nitriţi, norme, metode, legume, fructe |
||||||
|