Некоторые методы снижения содержания нитратов в пищевых продуктах
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
256 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-22 20:43
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635:661.15`11 (1)
Plante de grădină. Grădinărit (701)
Produse chimice (90)
SM ISO690:2012
ДОРОНИНА, Ольга. Некоторые методы снижения содержания нитратов в пищевых продуктах. In: Interuniversitaria, Ed. 18, 15 aprilie 2022, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2022, Ediția 18, Vol.2, pp. 88-91. ISBN 978-9975-50-287-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Interuniversitaria
Ediția 18, Vol.2, 2022
Conferința "Interuniversitaria"
18, Bălți, Moldova, 15 aprilie 2022

Некоторые методы снижения содержания нитратов в пищевых продуктах

CZU: 635:661.15`11

Pag. 88-91

Доронина Ольга
 
Бельцкий Государственный Университет "Алеку Руссо"
 
 
Disponibil în IBN: 30 noiembrie 2022


Rezumat

În articol sunt caracterizate proprietățile fizice, chimice și toxice ale nitra-ților și nitriților, fiind prezentate căile de pătrundere ale nitraților în organismul uman. Sunt relevate cauzele acumulării nitraților în organism și propuse câteva metode de reducere a conținutului nitraților în produsele alimentare. Sunt prezentate rezultatele experimentului de determinare a nitraților în cartofi și mere.

Cuvinte-cheie
nitraţi, nitriţi, norme, metode, legume, fructe