Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-11 15:05 |
![]() EREMEI, Anastasia, PRISĂCARU, Adriana. Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 520-523. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 520-523 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este reziduul principal al industriei vinicole este compusă din pieliță, și semințe, fiind cunoscute prin nivelurile ridicate de compuși fenolici Articolul prezintă necesitatea utilizării tescovinei de struguri în scopul obținerii produselor funcționale. S-au studiat mai multe încercări de utilizare a tescovinei de struguri în industria alimentară ca adaos în pâine, paste. Rezultatele au demonstrat că modificarea valorii biologice a produselor nu a afectat caracteristicele organoleptice a produselor finite, influențând doar culoarea datorită conținutului pigmenților naturali – antociani. Iar din punct de vedere a compoziției chimice activitatea antioxidntă a fost majorată datorită conținutului de polifenoli. |
||||||
Cuvinte-cheie Tescovină de struguri, produse funcționale, conținut nutritiv, antioxidanţi |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-161834</doi_batch_id> <timestamp>1718913772</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> </head> <body> <collection> <collection_metadata> <full_title>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor</full_title> </collection_metadata> <collection_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2022</year> </publication_date> <isbn>978-9975-45-828-3.</isbn> </collection_issue> <collection_article publication_type='full_text'><titles> <title>Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Anastasia</given_name> <surname>Eremei</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Adriana</given_name> <surname>Prisăcaru</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2022</year> </publication_date> <pages> <first_page>520</first_page> <last_page>523</last_page> </pages> </collection_article> </collection> </body> </doi_batch>