Articolul precedent |
Articolul urmator |
387 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-31 19:27 |
SM ISO690:2012 POPA, Nicolae, GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Diversificarea sortimentului de produse din carne cu utilizarea cărnii de iepure. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 502-506. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 502-506 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sunt prezentate rezultatele studiilor privind diversificare sortimentului de produse din carne cu utilizarea rațională a cărnii de iepure. Se ia în considerare starea actuală a creșterii iepurilor la scară mondială și națională. S-au prezentat date despre compoziția chimică ale cărnii de iepure în comparație cu alte specii de animale. Se arată absența în Republica Moldova a produselor din carne de iepure, atât a rețetelor de fabricației, cât și a tehnologiei. Se remarcă faptul că carnea de iepure satisface mai mult de 50% din aportul zilnic de proteine animale, ceea ce face posibilă atribuirea produselor din carne de iepure la produsele funcționale fără a adăuga materii prime suplimentare. |
||||||
Cuvinte-cheie compoziția chimică, produse din carne de iepure, rețete de fabricație, alimente sănătoase, alimente funcționale. |
||||||
|