Calitatea formării profesionale iniţiale în viziunea absolvenţilor şi angajatorilor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
274 0
SM ISO690:2012
NEAGU, Gheorghe. Calitatea formării profesionale iniţiale în viziunea absolvenţilor şi angajatorilor. In: Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene, 22-23 mai 2013, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2014, pp. 160-166. ISBN 978-9975-50-127-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene 2014
Conferința "Competitivitatea capitalului uman pe piaţa muncii în condiţiile dezvoltării regionale şi a integrării europene"
Bălți, Moldova, 22-23 mai 2013

Calitatea formării profesionale iniţiale în viziunea absolvenţilor şi angajatorilor

La qualité de la formation professionnelle initiale dans la vision des diplômés et des employeurs


Pag. 160-166

Neagu Gheorghe
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 9 aprilie 2022


Rezumat

În acest articol este abordată calitatea formării profesionale iniţiale din perspectivă internă (prin prisma opiniilor studenţilor-absolvenţi ai programelor de licenţă şi ai programelor de masterat de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi) şi din perspectivă externă (în baza analizei percepţiilor absolvenţilor Universităţii, angajaţi în cîmpul muncii în domeniul pe care l-au absolvit, dar şi ale reprezentanţilor angajatorilor) în vederea stabilirii unui diagnostic adecvat stării de fapt a relaţionării Universităţii cu piaţa muncii şi argumentării unor soluţii de îmbunătăţire a calităţii capitalului uman.

Cet article aborde la qualité de la formation professionnelle de point de vue interne(conformément opinions des diplômés des programmes de licence et de master de l'Université de l'État „Alecu Russo” de Bălți) et de point de vue externe (à la base de l'analyse des perceptions des diplômés de l’Université, employés dans le domaine dont ils ont obtenu leur diplôme, et des représentants des employeurs) afin d'établir un diagnostic approprié à l’état des faits de la collaboration de l’Université avec le marché du travail et d’argumenter certaines solutions pour améliorer la qualité du capital humain.

Cuvinte-cheie
calitatea formării profesionale, necesităţile pieţei forţei de muncă, capitalul uman, indicatori de evaluare, competenţe profesionale, sistem educaţional,

qualité de la formation professionnelle, besoins du marché du travail, capital humain, indicateurs d'évaluation, compétences professionnelles, système éducatif