Calitatea informațiilor financiare - o dimensiune istorică a modificărilor de fond în raportarea financiară IFRS
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
391 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-07 17:20
SM ISO690:2012
MORARIU, Ana, NEAMȚU, Horia, STOIAN, Flavia. Calitatea informațiilor financiare - o dimensiune istorică a modificărilor de fond în raportarea financiară IFRS. In: Cooperarea dintre mediul universitar şi organismele profesionale : Soluţii şi oportunităţi în dezvoltarea durabilă a profesiei contabile, 4 aprilie 2014, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Departamentul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2014, pp. 49-55. ISBN 978-9975-75-710-2..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cooperarea dintre mediul universitar şi organismele profesionale : Soluţii şi oportunităţi în dezvoltarea durabilă a profesiei contabile 2014
Conferința "Cooperarea dintre mediul universitar şi organismele profesionale : Soluţii şi oportunităţi în dezvoltarea durabilă a profesiei contabile"
Chişinău, Moldova, 4 aprilie 2014

Calitatea informațiilor financiare - o dimensiune istorică a modificărilor de fond în raportarea financiară IFRS

JEL: M41

Pag. 49-55

Morariu Ana, Neamțu Horia, Stoian Flavia
 
Academia de Studii Economice din Bucureşti
 
 
Disponibil în IBN: 25 februarie 2022


Rezumat

Criteriile de calitate ale informațiilor financiare a devenit o cerință definitorie astăzi solicitată de guvernanță/management și opinată în final de elita profesională a auditorilor financiari. Meritul este dat de cea mai puternică organizație la nivel mondial în domeniu, inițiată de nouă țări (Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Mexic, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda, S.U.A.,) prin Comitetul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASC) în urma acordurilor încheiate între organisme profesionale ale contabililor în 1973, devenită fundație și include reprezentanți ai organismelor contabile numiți de Consiliul IFAC, în anul 1983. Considerăm importantă pentru o gamă largă de profesioniști în domeniu, investitori și împrumutatori, evoluția cerințelor de calitate a informațiilor financiare în ultimii 24 de ani. Importante, pentru că deciziile economice se iau în baza acestor informații, care se vor reale, clare, complete și fidele. Mai mult, contabilitatea ca știință, este aproape singura care oferă produsul finit al acestor informații prin setul de situații financiare.

Cuvinte-cheie
informaţii financiare, calitatea informațiilor, decizii economice, fiabilitate, credibilitate, inteligibilitate, informații predictive, reprezentare fidelă, oportunitate.