Влияние генотипа быков-производителей на формирование молочной продуктивности их дочерей
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
250 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-16 12:05
SM ISO690:2012
БАЩЕНКО, М., БОЙКО, А., СОТНИЧЕНКО, Ю., ТКАЧ, Е.. Влияние генотипа быков-производителей на формирование молочной продуктивности их дочерей. In: Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective: dedicata celei de-a 65-a aniversări de la fondarea Institutului științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, 30 septembrie - 1 octombrie 2021, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2021, pp. 241-248. ISBN 978-9975-56-911-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective 2021
Conferința "Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective"
Maximovca, Moldova, 30 septembrie - 1 octombrie 2021

Влияние генотипа быков-производителей на формирование молочной продуктивности их дочерей


Pag. 241-248

Бащенко М., Бойко А., Сотниченко Ю., Ткач Е.
 
Черкасская опытная станция биоресурсов, г. Черкассы
 
 
Disponibil în IBN: 15 octombrie 2021


Rezumat

The aim of the research was to determine the efficiency of using sire bulls of various origins in the process of reproduction of dairy cattle. The indices of economically useful traits of the studied animals were analyzed according to the data of the primary zootechnical registration according to the generally accepted methods of biometric analysis. The productivity of daughters cows was assessed by the quantitative and qualitative indicators of the composition of milk obtained in 305 days of the first, second, third lactation according to generally accepted methods. The influence of the ecological-geographical origin of the bull-producer on the main economic characteristics of animals of dairy breeds has been established. Among first-calf heifers, the maximum productivity was obtained from the daughters of American-bred bulls - 5919 ± 100.2 kg. A comprehensive analysis of the main components of the milk of Holstein cows obtained from producers of American, Canadian, German origin suggests that it is suitable mainly for the manufacture of drinking milk and fermented milk products and less suitable for the manufacture of high quality hard cheeses.

Cuvinte-cheie
Holstein, milk quality, linear assessment, share of influence, genotype, origin