Articolul precedent |
Articolul urmator |
329 3 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-11-12 12:56 |
SM ISO690:2012 GULEAC, Cristina, COJOCARU-TOMA, Maria. Evaluarea produselor vegetale și fitopreparatelor cu conținut de substanțe amare. In: Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători, 20 septembrie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2018, p. 36. ISBN 978-9975-82-103-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători 2018 | ||||||
Conferința "Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători" Chișinău, Moldova, 20 septembrie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 36-36 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
După nucleul ce stă la baza substanțelor amare ele se clasifică în lactone nesaturate: monoterpenice (reprezentanții familiei Gentianacea: Centaurium umbellatum, Gentiana lutea); diterpenoidice (plantele familiei Lamiaceae: Marrubium vulgare); sesquiterpenoidice, unde se regăsesc cele mai multe specii din familia Asteraceae: Achillea millefolium, Artemisia absinthium, Cichorium intybus, Taraxacum officinale, etc. Din 5442 produse medicamentoase incluse în Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor, produsele cu conținut de substanțe amare constituie doar 62 la număr (1,3%), din care, ponderea fitopreparatelor este de 67,2%, urmate de specii medicinale cu 22,9%, produse vegetale 6,5%, produse homeopate doar 3,4%. |
||||||
Cuvinte-cheie substanțe amare, produse vegetale, fitopreparate, bitter substances, vegetable products, phytodrugs |
||||||
|