Articolul precedent |
Articolul urmator |
351 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-09-28 17:40 |
SM ISO690:2012 IUSIUMBELI, Natalia. Identificarea și dozarea iodului în unele produse vegetale. In: Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători, 16-18 octombrie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2019, p. 256. ISBN 978-9975-82-148-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători 2019 | ||||||
Conferința "Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători" Chișinău, Moldova, 16-18 octombrie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 256-256 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Introducere. Iodul este un microelement esențial pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Carența cronică de iod determină scăderea sintezei de hormoni tiroidieni, cu gușă endemică și manifestări clinice de hipotiroidie. Tulburările prin carenţă de iod afectează 50 milioane de copii în lume, atunci când în R. Moldova peste 37% de copii de 8-10 ani prezintă forme de guşă. Introduction. Iodine is an essential microelement to the human body, being indispensable for the synthesis of thyroid hormones. Chronic iodine deficiency causes decreased thyroid hormone synthesis with endemic goiter and clinical manifestations of hypothyroidism. Iodine deficiency disorders affect 50 million children in the world, when more than 37% of children aged 8-10 years in the Republic of Moldova present the goiter forms. |
||||||
Cuvinte-cheie produse vegetale, iod, identificare, dozare, vegetable products, iodine, identification, dosing |
||||||
|