Cinetica procesului de uscare a cătinii albe cu aport de energie UHF în impulsuri
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
890 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-27 13:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8.047:634.2 (6)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207)
SM ISO690:2012
BERNIC, Mircea. Cinetica procesului de uscare a cătinii albe cu aport de energie UHF în impulsuri . In: Fizica şi Tehnologiile Moderne, 2011, nr. 1-2(33-34), pp. 20-25. ISSN 1810-6498.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fizica şi Tehnologiile Moderne
Numărul 1-2(33-34) / 2011 / ISSN 1810-6498 /ISSNe 2537-6349

Cinetica procesului de uscare a cătinii albe cu aport de energie UHF în impulsuri
CZU: 664.8.047:634.2

Pag. 20-25

Bernic Mircea
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 2 decembrie 2013


Rezumat

În lucrare este studiată cinetica procesului de uscare a cătinii albe în câmp electromagnetic de înaltă frecvenţă (UHF) cu aport de energie în impulsuri. Cercetările realizate au demonstrat că la utilizarea acestei metode creşte unul din parametrii procesului de uscare – gradientul de temperatură. Ca rezultat, în comparaţie cu uscarea prin convecţie s-a obţinut o intensificare a procesului de uscare a cătinii albe cu 19,6 %, însoţită de o reducere a consumului de energie cu 21,8 %.

Cuvinte-cheie
uscare, cătină albă, impuls,

câmp de înaltă frecvenţă, transfer de masă şi căldură