Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
890 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-27 13:59 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.8.047:634.2 (6) |
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95) |
Fructe cu sâmbure. Drupe în general (207) |
SM ISO690:2012 BERNIC, Mircea. Cinetica procesului de uscare a cătinii albe cu aport de energie UHF în impulsuri
. In: Fizica şi Tehnologiile Moderne, 2011, nr. 1-2(33-34), pp. 20-25. ISSN 1810-6498. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Fizica şi Tehnologiile Moderne | ||||||
Numărul 1-2(33-34) / 2011 / ISSN 1810-6498 /ISSNe 2537-6349 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.8.047:634.2 | ||||||
Pag. 20-25 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare este studiată cinetica procesului de uscare a cătinii albe în câmp electromagnetic de înaltă frecvenţă (UHF) cu aport de energie în impulsuri. Cercetările realizate au demonstrat că la utilizarea acestei metode creşte unul din parametrii procesului
de uscare – gradientul de temperatură. Ca rezultat, în comparaţie cu uscarea prin convecţie s-a obţinut o intensificare a procesului de uscare a cătinii albe cu 19,6 %, însoţită de o reducere a consumului de energie cu 21,8 %. |
||||||
Cuvinte-cheie uscare, cătină albă, impuls, câmp de înaltă frecvenţă, transfer de masă şi căldură |
||||||
|