Yaconul - cultură nouă cu proprietăţi dietetice şi medicinale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
378 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-08 17:51
SM ISO690:2012
CIOCÎRLAN, Nina. Yaconul - cultură nouă cu proprietăţi dietetice şi medicinale. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (3), pp. 174-177. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (3), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Yaconul - cultură nouă cu proprietăţi dietetice şi medicinale


Pag. 174-177

Ciocîrlan Nina
 
Gradina Botanică (Institut) a AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 25 octombrie 2020


Rezumat

A new crop Polymnia sonchifolia Poepp. et Endl. (yacon) introduced in R. Moldova represents an important sourse of oligofructans for diabetics and overweight people. Biochemical content of tuberous roots of yacon was tested. The study reflects the content of sugar substances of fresh tuberous roots and roots stored for six months in underground chambers.

Cuvinte-cheie
Polymnia sonchifolia Poepp. et Endl., sugar substances