Biological control of grown gall in horticulture
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
500 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-07-30 23:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.11:631.52(478) (1)
Cereale. Recolte de grâne (678)
Lucrări agricole (1228)
SM ISO690:2012
LEMANOVA, Natalia, MAGHER, Maria, MAGHER, Mihail. Biological control of grown gall in horticulture. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, Ed. 5, 23-24 octombrie 2014, Chişinău. 2014, Ediția 5, pp. 380-384.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor
Ediția 5, 2014
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor"
5, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2014

Biological control of grown gall in horticulture

CZU: 633.11:631.52(478)

Pag. 380-384

Lemanova Natalia1, Magher Maria1, Magher Mihail2
 
1 Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection of the Moldovan Academy of Sciences,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
 
 
Disponibil în IBN: 30 iulie 2020


Rezumat

Cancerul bacterian este o boală răspândită la plantele cultivate peste tot în lume. Bacteria fitopatogenă Agrobacterium tumefaciens colonizează vasele xilemice provocînd tumori în zona rădăcinii şi tulpinii la culturile pomicole fructifere, rezultînd pierirea plantelor în pepeniere şi plantaţii. În scop profilactic şi curativ a fost utilizată tulpina inhibitoare Pseudomonas fluorescens CR-330 D izolată din sol (preparatul biologic Paurin), care sintetizează bacteriocine, ce previn activitatea nopalinică şi octopinică a tulpinilor de agrobacterii patogene. Preparatul a fost adăugat înapa pentru irigare la culturile pomicole.

Cuvinte-cheie
cancerul bacterian, tulpină bacteriană, control biologic.