Cercetări privind introducerea în sortiment a unor soiuri de cătină albă (Hippophae Rhamnoides L.) Şi lonicera fructiferă (Lonicera Caerulea L. Var. Edulis)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
473 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-17 18:52
SM ISO690:2012
MLADIN, Paulina, MLADIN, Gh., ANCU, Irina, OPREA, Eliza. Cercetări privind introducerea în sortiment a unor soiuri de cătină albă (Hippophae Rhamnoides L.) Şi lonicera fructiferă (Lonicera Caerulea L. Var. Edulis). In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (1), pp. 283-286. ISBN 978-9975-946-31-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (1), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Cercetări privind introducerea în sortiment a unor soiuri de cătină albă (Hippophae Rhamnoides L.) Şi lonicera fructiferă (Lonicera Caerulea L. Var. Edulis)


Pag. 283-286

Mladin Paulina1, Mladin Gh.1, Ancu Irina1, Oprea Eliza2
 
1 Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti - Mărăcineni,
2 Universitatea din Bucureşti
 
 
Disponibil în IBN: 5 iulie 2020


Rezumat

During 2000-2006 at the Research Institute for Fruit Growing Pitesti the evaluation of some seabuckthorn and bluehoneysuckle cultivars and selections was conducted aiming to introduce the best ones into assortment. Main characteristics of plant and fruits were evaluated: flowering and ripening season, yield, berry weight, size, color and bloom, pedicel length, berry common chemical content: soluble solids, total sugars, total acids, tannins and pectines and main antioxidant compounds (vitamins: C (ascorbic acid), E (α-tocopherols) and A (β-carotenes), too. Two seabuckthorn cvs., Piteşti-1 and Piteşti-2, and the blue honeysuckle cv. „Cera” were released in the last years. Also, two selections SL-55 and SL-57 were outstanding for their berry quality for fresh consumption and high anthocyanins content.

Cuvinte-cheie
seabuckthorn, bluehoneysuckle, flowering, Yield, weight, size, color, bloom, chemical content