Secvenţe tehnologice pentru sporirea cantităţii şi calităţii merelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
333 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-07 17:26
SM ISO690:2012
PETRE, Gh., PETRE, Valeria, NEAGU, Ionuţ-Ovidiu, ERCULESCU, Gh.. Secvenţe tehnologice pentru sporirea cantităţii şi calităţii merelor. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (1), pp. 254-257. ISBN 978-9975-946-31-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (1), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Secvenţe tehnologice pentru sporirea cantităţii şi calităţii merelor


Pag. 254-257

Petre Gh., Petre Valeria, Neagu Ionuţ-Ovidiu, Erculescu Gh.
 
Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Voineşti
 
 
Disponibil în IBN: 5 iulie 2020


Rezumat

The quality of the fruits obtained suitable to the merchantable of the size of  those in the trees crown it is obtained through supplementary aplication of some specific and technological meseasures: chemical and manual thin out of the fruits, foliare fertilization technological sequences which have to be part from the technology of the fruits production. Through the chemical and manual thin out of the fruits with the help of five treatments with foliare fertilization, the production spore (profit) was with 36%-43% biger at Generos sort and with 27%-40% at Florina sort. The weight of the fruits was much superior, exceeding the control with 8-34g at Generos sort and with 18-24g at Florina sort. Over 90% (procent) from the production obtained was registred at extra quality and at the first quality.

Cuvinte-cheie
Secvenţe tehnologice pentru sporirea cantităţii şi calităţii merelor