Soiuri de mentă cu diferite arome şi destinaţii
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
468 13
Ultima descărcare din IBN:
2022-05-21 10:18
SM ISO690:2012
ROŞCA, Nina, MUSTEAŢĂ, Grigore, BARANOVA, Natalia, VORNICU, Zinaida, JELEZNEAC, Tamara. Soiuri de mentă cu diferite arome şi destinaţii. In: Conservation of plant diversity, Ed. 1, 7-9 octombrie 2010, Chișinău. Chișinău: Gradina Botanica (Institut), 2010, Ediția 1, pp. 401-406.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conservation of plant diversity
Ediția 1, 2010
Simpozionul "Conservarea diversităţii plantelor"
1, Chișinău, Moldova, 7-9 octombrie 2010

Soiuri de mentă cu diferite arome şi destinaţii


Pag. 401-406

Roşca Nina, Musteaţă Grigore, Baranova Natalia, Vornicu Zinaida, Jelezneac Tamara
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 21 iunie 2020


Rezumat

There were studied and systematized more of 7 varieties and proveniences of mint, with were estimated at the production capacity of dried raw material (Folium Menthes) and essential oil. According to the content of main biochemical compounds, they were closefi sted in 3 groups and have been recommended for utilization in different branches of national economy – pharmaceutical and food industry, production of cosmetics, also as natural fl avors.