Experţii Consiliului National pentru Acreditare şi Atestare au elaborat un Clasament al revistelor ştiinţifice de profil | Instrument Bibliometric National
Închide

Experţii Consiliului National pentru Acreditare şi Atestare au elaborat un Clasament al revistelor ştiinţifice de profil

Recent a fost elaborat clasamentul revistelor ştiinţifice de profil în baza aprecierilor date de către membrii comisiilor de experţi ale Consiliului National pentru Acreditare şi Atestare (178 experți).

 

Revistele au fost eşalonate conform profilurilor confirmate în procesul acreditării publicaţiilor de către Consiliul Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică şi Consiliul National pentru Acreditare şi Atestare.

 

În prezent există 67 de reviste acreditate.

 

Clasamentul revistelor ştiinţifice de profil

 

Zilnic, în Instrumentul Bibliometric Național (IBN), care conține peste 46 500 articole științifice, se înregistrează câte 1-2 numere de revistă.
 

IBN oferă oportunitatea de a evalua și clasifica revistele știintifice din Republica Moldova și din perspectiva accesului la rezultatelor publicate în spațiul web.

În baza informației furnizate de IBN fiecare persoana își poate elabora un clasament propriu al revistelor științifice din țară.

 

Mai multe detalii privind:

- Date statistice aferente publicării articoleolor în revistele științifice din RM - https://ibn.idsi.md/en/ibn_stats

- respectarea periodicității apariției online a revistelor - https://ibn.idsi.md/statistic_nr_j/nr?type=revisteAni

- dinamica numărului de articole pe organizații - https://ibn.idsi.md/en/Graph_Stacked?type=instArticole

- numărul de reviste/articole disponibile online pe organizații - https://ibn.idsi.md/en/institutii

- căutare avansată- https://ibn.idsi.md/en/generate_articles_list