Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-11 22:00 |
![]() BARAN, Anastasia, GRIZA, Ina, GUZUN, Vasile, CAPCANARI, Tatiana. Cercetarea calităţii şi duratei de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea tehnologiilor de sulfitare. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 38-41. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 38-41 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
În lucrarea de faţă scopul principal a fost determinat de optimizarea factorilor de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea noilor tehnologii moderne de păstrare şi anume covoraşele cu bioxid de sulf. Sa constatat, că în urma păstrării strugurilor în lădiţe cu peliculă perforată şi covoraşe cu bioxid de sulf se creează condiţiile perfecte pentru strugure în urma respiraţiei strugurilor. Strugurii nu au contact direct cu sulful, astfel evitând prezenţa toxinelor în bobiţe. S-a constatat, că pierderile obţinute sunt minime în comparaţie cu alte metode de păstrare. |
||||||
Cuvinte-cheie Struguri de masă, calitate, durata de păstrare, tehnologii inovaționale, sulfitare |
||||||
|