Cercetarea calităţii şi duratei de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea tehnologiilor de sulfitare
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
154 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-11 22:00
SM ISO690:2012
BARAN, Anastasia, GRIZA, Ina, GUZUN, Vasile, CAPCANARI, Tatiana. Cercetarea calităţii şi duratei de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea tehnologiilor de sulfitare. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 38-41. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Cercetarea calităţii şi duratei de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea tehnologiilor de sulfitare


Pag. 38-41

Baran Anastasia, Griza Ina, Guzun Vasile, Capcanari Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 25 mai 2023


Rezumat

În lucrarea de faţă scopul principal a fost determinat de optimizarea factorilor de păstrare a strugurilor de masă prin aplicarea noilor tehnologii moderne de păstrare şi anume covoraşele cu bioxid de sulf. Sa constatat, că în urma păstrării strugurilor în lădiţe cu peliculă perforată şi covoraşe cu bioxid de sulf se creează condiţiile perfecte pentru strugure în urma respiraţiei strugurilor. Strugurii nu au contact direct cu sulful, astfel evitând prezenţa toxinelor în bobiţe. S-a constatat, că pierderile obţinute sunt minime în comparaţie cu alte metode de păstrare.

Cuvinte-cheie
Struguri de masă, calitate, durata de păstrare, tehnologii inovaționale, sulfitare