The potential of goat milk for new products
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
507 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-24 20:09
SM ISO690:2012
BOGDAN-GOLUBI, Nina. The potential of goat milk for new products. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 25-26 septembrie 2015, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2015, Ediția 1, pp. 45-47. ISBN 978-9975-3054-5-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 1, 2015
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 25-26 septembrie 2015

The potential of goat milk for new products


Pag. 45-47

Bogdan-Golubi Nina
 
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
 
 
Disponibil în IBN: 10 august 2021


Rezumat

Capră a fost un animal recunoscut din toate timpurile şi laptele căreia posedă proprietăţii curative valoroase. Laptele de capră şi produsele lactate de capră prezintă calităţi nutritive excelente, valoare biologică sporita cu grad înalt de asimilare și joacă un rol important în alimentaţia populaţiei ţărilor în curs de dezvoltare. Laptele de capră comparativ cu laptele de vacă sau laptele de oaie are o compoziţie fracţionată a proteinelor mai omogenă, conţine mai mult azot deproteinezat, proteinele sunt de calitate mai bună şi practic nu produce reacţii alergice şi tulburări digestive.

Cuvinte-cheie
lapte de capră, bacterii lactice